Wat kan ik doen met een medische fout? Een medische fout door een handeling van een zorgverlener kan zeer vervelende gevolgen hebben. Waar wordt gewerkt, worden fouten gemaakt. Maar fouten bij een medische handeling kunnen grote gevolgen hebben voor u en voor uw omgeving.
Geen direct contact, maar wel een antwoord op uw klacht. Stuur ons een bericht met een duidelijke omschrijving van de aard van de medische misser en het doel dat u met het kenbaar maken van de medische fout wilt bereiken naar ons. Graag onder vermelding van de naam van de zorgorganisatie.
Contactformulier juridisch advies
Er is sprake van een medische fout als een medische handeling onzorgvuldig is uitgevoerd, waardoor de patiënt letselschade oploopt of zelfs overlijdt. Een verkeerde medische handeling kan bestaan uit een fout tijdens een medische ingreep, een verkeerd medisch advies, een verkeerde diagnose, of door verkeerd voorgeschreven medicatie door de huisarts of de medisch specialist. Door de opgelopen letselschade kunt u tijdelijk of permanent worden gehinderd in uw dagelijkse werkzaamheden. Ongeveer 40.000 zorggebruikers loper ieder jaar schade op door een vermijdbare medische fout. Slecht 4% van deze zorggebruikers meldt deze medische fout.
Er zijn ontzettend veel medische fouten die kunnen voorvallen. Voor het gemak hebben wij de meest voorkomende medische missers op een rij gezet:
Het melden van een medische fout is lastig, omdat de afhandeling van medische missers vaak onvoldoende is. Allereerst zijn zorgverleners en zorginstellingen in het algemeen niet heel open over hun medische missers. Zorggebruikers die slachtoffer zijn van een medische misser ondervinden veel onduidelijkheden. En als zorggebruikers hun medische misser kenbaar maken wordt deze klacht vaak ongegrond verklaard, omdat de verkeerde klachtenprocedure is gevolgd en de klacht verkeerd is opgebouwd. Zorg daarom voor een goede opbouw van de klacht! Volg de klachtenprocedure die hoort bij uw type zorgverlener voor het juist kenbaar maken van uw medische misser.
Lees de klachtenprocedure van uw zorgverlener
Door een medische misser kan het gebeuren dat u schade lijdt. Deze letselschade kan u tijdelijk of levenslang hinderen. Bij een medische fout heeft u dan ook recht op een schadevergoeding. Een juridisch specialist letselschade staat u bij wanneer u letselschade hebt opgelopen door toedoen van een zorgverlener. Omdat het lastig is om zelf uit te zoeken welke schadevergoeding mogelijk is en waar u recht op heeft, adviseren wij u altijd om een juridisch specialist letselschade in te schakelen. Onze juridisch specialist zoekt uit welke schadeposten er zijn en helpt u bij het medisch aansprakelijk stellen van de zorgverlener voor de opgelopen letselschade.
Ik wil in contact komen met een specialist
Heeft u letselschade opgelopen naar aanleiding van een medische fout? En wilt u een schadevergoeding? Wij geven u graag duidelijkheid over uw rechten en mogelijkheden. Neem contact op met de specialisten letselschade van Zorgklacht.nl en laat u vrijblijvend informeren.
Ik wil vrijblijvend letselschade advies van een expert
Om de schade door een medische fout vergoed te krijgen, moet u de zorgverlener of de zorgorganisatie waar deze zorgverlener werkzaam is aansprakelijk stellen. U heeft juridische hulp nodig wanneer u de zorgverlener of zorgorganisatie aansprakelijk stelt. Een letselschade specialist helpt u bij het medisch aansprakelijk stellen en bij de opbouw van de letselschadevergoeding. Neem contact op met de letselschadespecialisten en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Meld uw medische fout via het contactformulier:
Ik wil vrijblijvend letselschade advies van een expert
U kunt ons ook een bericht sturen met een duidelijke omschrijving van de aard van de medische misser en het doel dat u met het kenbaar maken van de medische fout wilt bereiken naar ons. Graag onder vermelding van de naam van de zorgorganisatie.
Contactformulier juridisch advies